Geotrack

Bijtelling in 2019

De bijtelling regel is ooit in het leven geroepen om zakelijke rijders te laten betalen voor het privégebruik van een zakelijke auto. Prinsjesdag is voor de zakelijke rijder de dag waarop eventuele nieuwe bijtelling regels bekend worden gemaakt. Ook in 2019 veranderd er wat aan de bijtelling.

Bijtelling in 2019

Alle autos die meer dan 0 gram CO2 uitstoten vallen vanaf in de 22% bijtellingscategorie. Auto's zonder CO2 uitstoot (dit zijn elektrische- en waterstofauto's) krijgen, net als in 2018, 4% bijtelling. Echter, tot een maximum van €50.000,-. Over iedere euro boven deze vijtigduizend moet 22% bijtelling betaald worden.

Waterstofauto's

Ze rijden nog niet veel rond op de Nederlandse wegen, maar ze bestaan wel degelijk: waterstofauto's. Vanzelfsprekend is ook dit type auto in te zetten als zakelijke auto. Bij privégebruik van een waterstof auto moet ook bijtelling betaald worden: deze is vastgesteld op eveneens 4%. Hier hangt dan weer geen maximum bedrag aan vast zoals dat wel het geval is bij elektische auto's.

Vanaf wanneer?

Deze regels zijn in gegaan per 1-1-2019. Hierbij is de 'Datum Eerste Tenaamstelling' van de auto lijdend. Is deze tenaamstelling van uiterlijk 31-12-2018 dan gelden de 2019 bijtelling regels nog NIET. De regels zijn maximaal 60 maanden (5 jaren) geldig vanaf de tenaamstelling.