Geotrack

Upgrade naar 4G tracking

In de loop van 2025 stoppen grote telecombedrijven met 2G-netwerken. Geotrack kan je helpen overstappen naar 4G blackboxen, voorkom hiermee bedrijfsonderbrekingen door netwerkveranderingen.

Van 2G naar 4G

In de loop van 2025 zijn de 2G-netwerken van die grote telecombedrijven niet meer beschikbaar. Geotrack maakt al een tijdje gebruik van 4G blackboxen en we kunnen jou daar ook mee helpen. Dus als je momenteel nog 2G of 3G hardware gebruikt, dan is het slim om over te stappen op onze 4G blackboxen. Zo voorkom je dat je bedrijfsactiviteiten worden verstoord door die veranderingen in de netwerktechnologie.

Overstappen

Binnenkort nemen we contact met je op om te bespreken wat de beste overstap-aanpak voor jouw wagenpark is. Maar als je niet wil wachten, dan kan je ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen om het overstapproces te bespreken.

Wat is 4G?

Een 4G-netwerk faciliteert data-overdracht voor mobiele apparaten, waaronder spraak-, tekst-, video- en internetcommunicatie, met verbeterde snelheden en betrouwbaarheid ten opzichte van oudere 2G netwerken. De Geotrack blackbox communiceert over 2G of 4G netwerken met ons platform.

Einde 2G

Doordat 4G de standaard is geworden, wordt het 2G-netwerk uitgefaseerd. In de loop van 2025 zullen de meeste providers het 2G-netwerk niet langer ondersteunen.

2G Blackbox

Helaas zijn onze 2G blackboxen straks niet meer bruikbaar nadat dat 2G-netwerk is stopgezet.

4G Blackbox

Onze 4G-technologie biedt jou een toekomstbestendige oplossing waarmee je jaren vooruit kunt. Door die veel snellere verbinding is de verbinding veel betrouwbaarder en heb je minder last van vertraging. Dus als je je wagenpark up-to-date maakt met onze 4G-technologie, dan profiteer je van alle voordelen die 4G biedt.

Niet upgraden?

Als je niet overstapt naar 4G, dan blijven die oude 2G blackboxen nog wel werken totdat dat 2G netwerk wordt stopgezet. Maar zodra dat eenmaal gebeurt, dan werkt die unit niet meer en kan je geen gebruik meer maken van onze dienstverlening.

Kosten

Voor de verwijdering van die oude 2G units, de nieuwe hardware en de installatie, brengt Geotrack eenmalig kosten in rekening. Die kosten hangen af van verschillende factoren. We zullen de kosten vooraf met je bespreken.

Meer weten over de overstap op 4G?
Neem contact met ons op