Geotrack

Identificeer bestuurders en passagiers van voertuigen

Bepaal wie een voertuig gebruikt, beveilig voertuigen met startblokkering en maak onderscheid in zakelijke en privé ritten dankzij bestuurder en passagier identificatie.

Registratie

Met bestuurder- en passagierregistratie heeft een beheerder altijd zicht op het voertuiggebruik van een wagenpark. Gebruikers van voertuigen melden zich na instappen aan met behulp van unieke persoonlijke sleutels. De aanmeldvolgorde bepaald de rol waaron de rit voor de gebruiker word geregistreerd.

Bestuurders en passagiers

Een gebruiker van een voertuig is bestuurder wanneer hij alleen in een voertuig rijdt. Stappen er vervolgens nog meer mensen in dan krijgen zij automatisch de rol van passagier, de rol van bestuurder wordt dan chauffeur.

Installatie

Ieder voertuig krijgt een kleine sleutellezer. Op deze sleutellezers zijn fysieke sleutels, de zogenaamde iButton of Dallas-keys, te gebruiken. De gebruiker hoeft slechts kortstondig de sleutel op de lezer te drukken en een pieptoon ter bevestiging volgt. Gaat een gebruiker al rijden, maar is hij vergeten een sleutel aan te melden? Dan kan optioneel een akoestisch alarm klinken.

Startblokkering

Een combinatie van sleutelaanmelding en startblokkering is een interessante beveiligingsoptie voor voertuigen. Zonder aanmelding is de startblokkering actief, en wil het voertuig niet starten. Na aanmelding met een geldige sleutel gaat de startblokkering uit en kan de gebruiker het voertuig pas starten. Zo kan ongeautoriseerd voertuiggebruik voorkomen worden.

Privé en zakelijk

De sleutellezer is ook geschikt voor het bepalen van het doel van de rit. Geef gebruikers twee sleutels, een zakelijke- en een privésleutel, en er is eenvoudig onderscheid in zakelijke en privé ritten te maken. Hierdoor is er achteraf, via de applicatie of Geotrack Mobile, per rit inzicht in de aard van de rit. Optioneel kunnen details van privéritten uit rapportages worden geweerd waardoor de gebruiker in privétijd niet te volgen is.

Vergoedingen

Dankzij de bestuurder- en passagier identificatie is altijd duidelijk is wie er op welk moment in een voertuig aanwezig was. Hierdoor is dit systeem een praktisch hulpmiddel voor de verloning en berekening van kilometer- of carpoolvergoeding.

Interesse in bestuurder identificatie? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op!
Uitgebreide dienstverlening
Optimaliseer uw wagenpark en start vandaag nog met besparen.
Offerte aanvragen