Geotrack

Car sharing via Geotrack automatiseert het verhuren van voertuigen.

Laat met behulp van car sharing verschillende mensen gebruik maken van voertuigen. Een ideale oplossing voor de autoverhuur branche.

Car sharing concept

Car sharing staat, letterlijk, voor het delen van een auto. Met behulp van deze unieke Geotrack oplossing is het mogelijk om meerdere gebruikers in een voertuig te laten rijden en het recht tot voertuig gebruik op afstand te regelen. Car sharing voertuigen zijn uitgerust met een draadloze pas-lezer achter de voorruit. Gebruikers identificeren zich met een persoonlijke pas deze langs de pas-lezer te scannen.

Verficatie

Scant de gebruiker een geldige pas en heeft de gebruiker op dat tijdstip toegang tot het voertuig? Dan gaat het voertuig automatisch van het slot. De sleutel om het voertuig te starten is met behulp van een electronisch slot diefstal-proof opgeborgen in het dashboardkastje. Bij het ontgrendelen van het voertuig met de pas gaat het slot voor de autosleutel automatisch van het slot. De gebruiker kan vervolgens vrijuit gebruik maken van het voertuig.

Recht op voertuig gebruik

Via de Geotrack applicatie is in te stellen welke persoonlijke pas op bepaalde tijdstippen toegang heeft tot een bepaald voertuig. Dankzij dit rechtensysteem is altijd helder wie wanneer toegang heeft tot een bepaald voertuig. Deze gegevens zijn ook handig voor declaratie van tijden/kosten en voor het produceren van bewijslast bij bijvoorbeeld schade of andere ongemakken.

Altijd inzicht

De kaartlezer is aangesloten op een onzichtbaar geinstalleerd tracking device. Dit device communiceert via mobiel internet met het Geotrack platform. Hierdoor is het recht op voertuiggebruik altijd op afstand instelbaar. Aanpassingen in rechten via de Geotrack applicatie worden direct doorgezet naar het voertuig. Dankzij de verbinding met het Geotrack platform is er ook altijd live inzicht in het voertuiggebruik zoals bijvoorbeeld: ritregistratie, beveiliging en gedetailleerde rapportages.

Ideaal voor autoverhuur

Car sharing is een perfecte oplossing voor de autoverhuur branche. Door het werken met persoonlijke passen voor klanten, het op afstand kunnen beheren van voertuigtoegang en de live tracking- en rapportage mogelijkheden beschikt een autoverhuurder met car sharing over een uniek totaal pakket aan diensten. Schakel sneller en maak beter gebruik van het verhuurbare wagenpark, bespaar hierdoor kosten en zorg voor en laagdrempelige toegang voor vaste klanten.

Volledige integratie

Koppel bestaande (verhuur)softwarepakketten aan de car sharing oplossing met behulp van de Geotrack API. In een verhuursituatie is hierdoor bijvoorbeeld automatisch een voertuig voor een klant toegankelijk nadat er een bewijs van betaling is.

Interesse in car sharing? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op!
Uitgebreide dienstverlening
Optimaliseer uw wagenpark en start vandaag nog met besparen.
Offerte aanvragen