Geotrack

Geotrack = GPS-volgsysteem, rit-, kilometer- en tijdregistratie

Geotrack ontzorgt en levert een innovatief volgsysteem inzetbaar voor het live volgen van voertuigen, inzicht krijgen in historische ritregistratie gegevens, beveiligen van eigendommen en meer.

Profiel

Geotrack Telematics B.V. is in 2003 opgericht om de voertuigbewegingen van een klant in kaart te brengen. Sindsdien is het platform verder uitgebouwd en is Geotrack een full-service dienstverlener geworden op het gebied van ritregistraties, beveiliging en wagenpark optimalisatie.

Geotrack infrastructuur

Geotrack maakt ‘aan de achterkant’ gebruik van eigen hardware welke is ondergebracht bij verschillende datacentra in Nederland. Deze Geotrack servers draaien daar in eigen racks. Geotrack verzorgt zelf het volledige (technische) beheer van de servers.

Openheid, transparantie en snelheid zijn van essentieel belang voor een tracking platform daarom is open-source software belangrijk voor Geotrack. De servers draaien op Linux distributies en voor de database wordt PostgreSQL ingezet.

Geotrack onderhoudt zelfstandig het gehele platform, dus zowel de hard- en software. Geotrack is verantwoordelijk voor de continuïteit van het gehele platform. Dankzij real-time backups is de data binnen het Geotrack netwerk altijd veiliggesteld.

Tracking

Een tracking device, met aan boord GPS en GPRS hardware, stelt onder andere de positie, snelheid en richting van een object vast. Over de GPRS verbinding van de mobiele provider wordt deze data richting rack van Geotrack in Amsterdam gestuurd.

Vervolgens vormen deze verrijkte gegevens de basis voor het ritten generatie proces. Tijdens dit slimme proces wordt onder andere vast gesteld welke begin en eindpunten een rit had, wat de afstand van de rit was, hoelang de reisduur was, of het een zakelijke of privé rit was, etc.

Eindklanten die via Geotrack partners onze dienst afnemen kunnen deze ritgegevens via verschillende Geotrack applicaties opvragen en er rapportages van laten genereren.

Samenwerken met Geotrack?

Neem contact ons op en laat u informeren hoe we u kunnen helpen met wagenpark vraagstukken, ritregistraties of het opzetten van uw eigen tracking service.

Interesse in partner worden? Lees meer over partner worden.

Uitgebreide dienstverlening
Optimaliseer uw wagenpark en start vandaag nog met besparen.
Offerte aanvragen