Geotrack

Koeriers- en distributiediensten

Via Geotrack worden de locatie en status van alle voertuigen uit het wagenpark 24 uur per dag automatisch bijgehouden.

Koeriers- en distributiediensten

De voertuigen uit het wagenpark van koeriers- en distributiebedrijven maken dagelijks vele ritten. Handmatig een duidelijk beeld van het wagenpark gebruik krijgen is nagenoeg niet te doen: slechts met grote inspanning en veel geduld is er een beetje inzicht te krijgen.

Via Geotrack worden de locatie en status van alle voertuigen uit het wagenpark 24 uur per dag automatisch bijgehouden. Met behulp van de unieke applicatie zijn deze gegevens live inzichtelijk gemaakt. Vanuit de de geschiedenis module kunnen op-maat rapportages van het wagenpark gemaakt worden: de applicatie doet het werk.

Optimalisatie wagenpark

Op basis van de gegevens uit het verleden kan het wagenparkgebruik bestudeerd worden. Worden de voertuigen optimaal benut? Zijn er voldoende voertuigen? Zijn er teveel voertuigen? Vanuit deze kan het wagenpark geoptimaliseerd worden. Tankbeurten en onderhoudsintervallen worden inzichtelijk gemaakt. Plan het voertuig gebruik beter in en bespaar op brandstofkosten. Check via de geautomatiseerde kilometerregistratie hoe het zit met de kilometers van het wagenpark.

Geschikt voor koeriers- en distributiediensten

Standaard worden ritten in de applicatie opgesplitst aan de hand van de status van het contact in het voertuig. Bij iedere contactonderbreking begint een nieuwe rit. Voor koeriersbedrijven kan dit onhandig zijn om dat bij het afleveren van goederen veelal het contact aanblijft staan; de motor blijft dan draaien. Met behulp van deurcontactsensoren kan de status van de deur gedetecteerd worden en kunnen ritten hierop geschakeld worden. Het openen van de deur geeft een signaal naar de Geotrack server, waarop verder gehandeld wordt. Op deze manier is er altijd een prachtig inzicht in het daadwerkelijke aantal dagelijkse ritten van een voertuig.

Interesse in onze oplossingen? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op!
Branches
Start vandaag nog met bespraren!
Vraag een offerte aan