Geotrack

Kennisbank

Onze kennisbank bevat een aantal interessante artikelen over ritregistratie, kilometerregistratie en aanverwante zaken.

Elektrische youngtimers

Om de massale export van elektrische auto's te voorkomen is er een motie ingediend om te onderzoeken of de youngtimer regeling al na vijf jaar kan worden toegepast voor elektrische auto's.

Lees meer…

Bijtelling 2020

2020 is het laatste jaar voor 4% bijtelling voor elektrische auto's. Hoe zien de rest van de bijtellingsregels er uit voor 2020?

Lees meer…

Bijtelling 2019

Er zijn weer een aantal bijtelling zaken die in 2019 veranderen. We praten je even bij over de bijtelling regels voor brandstof-, elektrische- en waterstofauto's in 2019.

Lees meer…

Browser cache legen

De browser cache is een opslagplaats voor tijdelijke data. Vanuit deze cache kan de browser sneller pagina's laden. Best handig, maar soms ook vervelend omdat soms onbedoeld een oude versie van een pagina in het cachegeheugen blijft hangen.

Lees meer…

Brandstof besparen

De beste manier om op autokosten te besparen is om op brandstof te gaan besparen. De bestuurder van een auto heeft nog altijd het meeste invloed op het verbruik van een auto. Hoe bespaar je slim brandstof?

Lees meer…

Bijtelling youngtimer

Een mooie occasion als zakelijke auto? Waarom niet! Door in een youngtimer te rijden kun je als ondernemer veel geld (bijtelling) besparen. Waarom is een youngtimer zo voordelig om mee te rijden? We leggen het graag voor je uit.

Lees meer…

GPS black box

De black box, een klein GPS kastje, is het zenuwcentrum voor onze automatische ritregistratie, kilometerregistratie en objectbeveiliging oplossingen. In de auto weet de black box wanneer een rit begint en stopt. Onderweg worden via GPS locaties, snelheden, richtingen, etc verwerkt.

Lees meer…

Bijtelling bestelauto voorkomen

Op het privégebruik van een personenauto van de zaak is een bijtelling van toepassing. Dat geldt echter ook voor bestelauto's. Het grote verschil is dat de mogelijkheden om aan te tonen dat er geen sprake is van privégebruik bij de bestelauto veel ruimer zijn dan bij de personenauto.

Lees meer…

Afkopen rittenregistratie voor ondernemers

Sinds begin 2009 kan een werknemer onder voorwaarden met een vereenvoudigde rittenregistratie aantonen dat hij maximaal 500 km op jaarbasis rijdt met de auto van de zaak. In de loop van 2009 heeft de Belastingdienst een vergelijkbare regeling getroffen voor ondernemers en resultaatgenieters.

Lees meer…

Wat is big data?

De term 'big data' horen we tegenwoordig overal terug: in het nieuws, op internet en zelfs in de wandelgangen op kantoor. Maar wat is 'big data' eigenlijk?

Lees meer…